Conferentie ontspoorde mantelzorg-ouderenmishandeling

29 november heeft Veilig Thuis West-Brabant samen met Stichting Mentorschap West-Brabant een conferentie georganiseerd over ontspoorde mantelzorg – ouderenmishandeling. Ons doel is om tot gezamenlijke actie te komen!

We zien ontzettende schrijnende situaties. Een mevrouw van 85 wordt aangetroffen in haar huis met een jas aan. gas en licht zijn afgesloten omdat haar nicht haar rekening volledig heeft leeg geplunderd. Ongelofelijk dat dit gebeurd en nog wel door iemand die je vertrouwt en nodig hebt. We horen ook voorbeelden van overbelaste mantelzorgers. Vanuit de workshops wordt duidelijk dat acties echt leiden tot stoppen van geweld. Soms is verlichting van mantelzorg het antwoord maar voor andere situaties is bewindvoering en mentorschap nodig.

Fantastisch om te zien wie aanwezig is vandaag; rechtbank, mentoren, banken, bewindvoerders, notarissen, politie, gemeenten, professionals van (zorg)instellingen, thuiszorg, vrijwilligers en nog meer…

Stichting Mentorschap en Veilig Thuis hebben met elkaar een intentieverklaring getekend met de belofte samenwerking te verstevigen in 2017 om ouderenmishandeling duurzaam een halt toe te roepen. We roepen andere instellingen op om met ons mee te doen.

Aan de slag!

 

Debbie Maas