Het gaat niet goed thuis

Veilig Thuis is er voor jou: wanneer je je niet veilig voelt thuis, of zorgen maakt over jezelf of iemand anders. Je zorgen delen, is een belangrijke eerste stap. Dit kun je doen door advies te vragen aan Veilig Thuis; er gebeurt dan nog niks. Als het nodig is, kun je een melding doen.

ambulante woonbegeleiding SMO Breda

Neem contact met ons op!

Wil je meer weten of met iemand praten over je problemen thuis? Neem contact op!

We zijn dag en nacht bereikbaar via 0800 – 2000 (gratis)
en van maandag tot en met vrijdag overdag ook via de chat.

Voor jongere

Je kunt ook (anoniem) de kindertelefoon bellen (0800-0432)
of kijk op de website.

Ben je nu in nood? Bel dan 112!

Praat erover met iemand die je vertrouwt

Heb je te maken met kindermishandeling of huiselijk geweld thuis? Blijf er niet alleen mee rondlopen. Praten met een vriend, familielid of buur kan een goede eerste stap zijn. Als je jonger bent dan 18 jaar, kun je ook met iemand op school praten of de kindertelefoon bellen (0800-0432) of kijk op de website.

Vaak willen meer mensen je helpen dan je denkt. Je kunt je verhaal delen met iemand en vragen of hij of zij met je meegaat naar een gesprek met hulpverleners. Op de website van je gemeente kun je meer informatie vinden over hulp in jouw omgeving.

Ben je slachtoffer van (seksueel) geweld? Heb je vragen over je rechten, het doen van aangifte, of het verhalen van schade? Slachtofferhulp Nederland kan je praktische en juridische steun geven. Bel 0900-0101 of kijk op www.slachtofferhulp.nl voor meer informatie.

Als je contact opneemt met Veilig Thuis

Als je contact met ons opneemt, luistert een medewerker naar je verhaal en zoekt samen met jou naar een oplossing. Er gebeurt nog niks: je krijgt alleen advies van Veilig Thuis. Dit kan anoniem en je hoeft geen namen te noemen.

Soms blijkt uit het gesprek dat er meer nodig is dan advies. Je kunt dan een melding doen. Veilig Thuis schakelt dan verdere hulp in of doet meer onderzoek. Het doel van Veilig Thuis is niet om iemand de schuld te geven, maar om samen te zorgen dat het beter gaat.

Twijfel je? Bel of chat voor advies, dat kan ook anoniem. Want als je niets doet, verandert er niets!

Centrum Seksueel Geweld

Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen en staat dag en nacht voor je klaar. Bij het Centrum Seksueel Geweld werkt een team van artsen, verpleegkundigen, politie, casemanagers en andere hulpverleners, samen om jou de juiste zorg te geven. Het Centrum Seksueel Geweld is 24/7 bereikbaar via 0800-0188. Kijk voor meer informatie op de website.

Ik ben een jongere

Fijn dat je ons gevonden hebt. Veilig Thuis is er voor jou: wanneer je je niet veilig voelt thuis, of zorgen maakt over jezelf of iemand anders in jullie huis.

Problemen thuis?
Iedereen heeft wel eens ruzie en gedoe thuis. Maar soms is het thuis zo naar, dat je je niet meer veilig voelt. Ouders willen hun kinderen meestal geen pijn doen of een naar gevoel geven, én toch gebeurt het. Het is altijd goed om je zorgen te delen en je verhaal te vertellen. Dat kan ook anoniem.

Praten met Veilig Thuis
Maak je je zorgen: bel ons 24/7 gratis op 0800-2000. Of chat met ons (maandag t/m vrijdag tussen 9 en 5 uur). Het kan ook zijn dat iemand anders uit jouw omgeving contact opgenomen heeft met Veilig Thuis. Omdat hij of zij zich zorgen maakt over jou en/of jullie situatie thuis. Veilig Thuis gaat dan uitzoeken wat er nodig is om de veiligheid bij jullie thuis te herstellen. We praten met jou, maar ook met je ouders en andere mensen die je goed kennen. Je huisarts, je mentor op school of anderen.

Wat is jouw verhaal
Jouw verhaal is heel belangrijk. We willen weten hoe de situatie bij jullie thuis is. En hoe jij dat ziet. Als we een gesprek hebben, vragen we je een aantal dingen. Je bepaalt zelf wat je wilt vertellen.

Wat gebeurt er na het gesprek
Zijn er inderdaad problemen bij jouw thuis, dan gaan we je helpen. We vertellen jou en je ouders welke hulp het beste is en waar jullie die kunnen krijgen. We willen ervoor zorgen dat het bij jouw thuis weer wordt zoals het hoort te zijn: veilig voor iedereen.

Wat zijn jouw rechten?
Als je 12 jaar of ouder bent, heb je er bijna altijd recht op om je dossier in te zien. Hierin staat alle informatie die te maken heeft met jouw situatie, zoals de verslagen van de gesprekken die gehouden zijn. Als je het ergens niet mee eens bent, mag je een klacht indienen.

Ben je 16 jaar of ouder? Dan heb je nog meer rechten. Bijvoorbeeld dat wij je ouders niets over jou mogen vertellen, tenzij jij het goed vindt of de situatie te gevaarlijk is.

Heb je zorgen? Bel Veilig Thuis: 0800-2000 Sluit deze website