Informatie rondom het coronavirus

Graag willen wij helder zijn over de richtlijnen m.b.t. ons handelen rondom het coronavirus.

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart 2020 maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze zijn gebaseerd op advies van het RIVM. Veilig Thuis West-Brabant volgt deze maatregelen op ter bescherming van haar medewerkers, cliënten en ketenpartners. Wij willen benadrukken dat ons werk doorgaat, we zijn dus altijd bereikbaar en beschikbaar.

Maatregelen:

  • In navolging van het landelijk beleid moeten ook wij het aantal contactmomenten verminderen. Indien een overleg telefonisch kan plaatsvinden, dan heeft dit de voorkeur.
  • Medewerkers met (lichte) verkoudheidsklachten, hoesten of koorts blijven thuis om uit te zieken of werken vanuit thuis. Medewerkers zijn daar telefonisch en per mail bereikbaar.
  • Ben je cliënt of ketenpartner, heb je last van bovenstaande klachten en een afspraak staan? Dan verzoeken we je om telefonisch contact met ons op te nemen.
  • Wij zullen zelf actief vragen naar eventuele gezondheidsklachten en dit mee laten wegen bij het besluit over hoe we het beste met elkaar in gesprek kunnen gaan.
  • Mocht je een fysieke afspraak hebben met een van onze collega’s, dan vragen wij om 1,5 meter afstand te bewaren.

Voor meer informatie omrent het coronavirus, verwijzen wij door naar de website van het RIVM