Verdiepingsbijeenkomst loverboyproblematiek

Donderdag 17 november was het zover. De verdiepingsbijeenkomst loverboyproblematiek georganiseerd door Veilig Thuis West-Brabant.

Het is indrukwekkend te zien dat 250 mensen ademloos luisteren naar de ervaringsdeskundige die haar levensverhaal verteld. Hele goede vragen worden aan haar gesteld: wat had de hulpverlening kunnen doen? Wat voor tips heb je voor ons? Haar antwoord is simpel, luister en oordeel niet! Prachtig verwoord en oh zo lastig blijkt wel in de workshops daarna.
Het is niet gemakkelijk om bespreekbaar te maken wat je zorgen zijn als een casus wordt besproken waarbij een meisje geïsoleerd raakt en met een fout vriendje omgaat. Maar ja is dit een loverboy en pubergedrag is ook wel erg ingewikkeld.

Tools en tips worden aangereikt. Geduld, aansluiten en samenwerken blijken belangrijke key factoren. Veilig Thuis West-Brabant heeft twee aandachtsfunctionarissen die mee kunnen denken maar ook andere partners blijken veel te weten. Fijn! Want je hebt elkaar nodig. Zie ook hier de folder Loverboys en grensoverschrijdend seksueel gedrag van Veilig Thuis voor meer informatie.