Persverzoeken

Heb je algemene vragen over Veilig Thuis, onze wettelijke taken, onze werkwijze, landelijke cijfers of wil je een interview verzoek doen over een van deze onderwerpen? Neem dan tijdens kantoortijden contact op met onze landelijke woordvoerder via 030-7024898 of stuur een mail naar communicatie@lnvt.nl.

Neem voor regionale pers- en mediavragen en verzoeken voor interviews over Veilig Thuis West-Brabant contact op met onze communicatieadviseur via communicatie@veiligthuiswb.nl.

Wil je onze persberichten ontvangen? Stuur dan een verzoek met je gegevens naar communicatie@veiligthuiswb.nl.

Privacy

Om de privacy van onze cliënten te waarborgen, verstrekken we geen informatie over individuele situaties van kinderen, gezinnen of huishoudens.

Beeld- en geluidsmateriaal

Bij berichtgeving over actuele gebeurtenissen heeft een (beeld)redactie vaak keuze uit beschikbare beelden. Gaat het om achtergrondartikelen of bijvoorbeeld onderzoek, dan wordt huiselijk geweld vaak clichématig in beeld gebracht met beelden die shockeren, afschrikken of een verkeerde indruk kunnen wekken. Wij hebben een selectie van stockbeelden die de ernst van huiselijk geweld en kindermishandeling sober en subtiel in beeld brengen, zonder het te bagatelliseren. Neem contact op met onze afdeling Communicatie voor meer informatie. Ook voor andere vragen en verzoeken voor beeld-, geluidopnames of fotografie kun je contact opnemen met onze afdeling Communicatie via communicatie@veiligthuiswb.nl.

Aanvullende tekst over hulpmogelijkheden

Berichtgeving over huiselijk geweld en kindermishandeling is belangrijk. Het helpt slachtoffers maar ook plegers om in te zien dat zij niet alleen zijn. Hun situatie is niet uniek, maar ook niet normaal. Hulp is beschikbaar en mogelijk. Het is belangrijk dat mensen die hulp zoeken, deze hulp vinden. Dit kan huiselijk geweld of zelfs dodelijk geweld voorkomen. Ook mensen in de omgeving kunnen een belangrijke rol spelen in het toeleiden naar hulp. Daarom verzoeken wij media om bij berichtgeving over huiselijk geweld, hierop standaard aanvullende informatie over Veilig Thuis op te nemen. Een tekstvoorbeeld:

Hulp nodig na mentaal of fysiek geweld of verwaarlozing thuis, door je partner of een naaste? Of ken je iemand bij wie dit speelt? Bel bij direct gevaar 112. Bel Veilig Thuis voor advies of hulp via 0800-2000 (gratis en kan anoniem) of chat op veiligthuis.nl. 

Andere vragen?

Heeft u een andere vraag? Mail dan naar info@veiligthuiswb.nl.